Onderneming

Samenleven, (levens)testament & verdeling

Wonen & hypotheek

Schenking & erfenis

Bijzonder onroerend goed

Familierecht

Onderneming

Samenleven, (levens)testament & verdeling

Wonen & hypotheek

Schenking & erfenis

Bijzonder onroerend goed

Familierecht

Samenwonen, trouwen, een geregistreerd partnerschap aangaan, maar ook scheiden, overlijden, voogdij of schenken; het valt allemaal onder het familierecht. Ook het opstellen van een levenstestament is binnen dit rechtsgebied een echte specialisatie van de notaris geworden.

Het is begrijpelijk dat je het leven door een roze bril ziet als je gaat trouwen, een geregistreerd partnerschap aangaat of gaat samenwonen. Maar wil je de toekomst met en voor elkaar het beste geregeld hebben, dan is het ook zaak om stil te staan bij de juridische aspecten van het samenleven, ook al zijn dat niet de leukste onderwerpen om over te praten.

Hoe ga je om met een verschil in inkomen of vermogen? Wat als je uit elkaar gaat of een van jullie komt te overlijden? Je voorkomt vervelende situaties voor later door hierover tijdig goede afspraken te maken, met een passend persoonlijk advies en een goede akte. Bij belangrijke veranderingen in het leven (zoals een eigen bedrijf, de komst van een kindje of een schenking of erfenis) is het vervolgens raadzaam om de opgestelde huwelijkse voorwaarden, partnerschapsvoorwaarden of samenlevingsovereenkomst nog eens tegen het licht te houden.

Wat voor je eigen situatie het beste is, is met algemene online verkrijgbare informatie lastig te bepalen. ArkelStad notarissen biedt daarom liever een persoonlijk, vrijblijvend gesprek aan om deze helder in beeld te brengen. We leggen je persoonlijke omstandigheden onder de juridische loep en geven een advies dat daarbij het beste past; in ‘gewoon’ Nederlands, met de juridische vaktaal in begrijpelijke taal uitgelegd.

Meer weten?

Heeft u nog vragen en wilt u graag eens om tafel met onze specialisten? Neem dan contact met ons op of laat uw gegevens hier achter, zodat wij contact met u kunnen opnemen om een vrijblijvende afspraak in te plannen bij ons op kantoor.

Postadres
Postbus 860
4200 AW Gorinchem
info@arkel-stad.nl

Bezoekadres Arkel
Raadhuisstoep 1
4241 BV Arkel
Telefoon: 0183 – 21 66 00

Bezoekadres Gorinchem
Kleine Landtong 17
4201 HL Gorinchem
Telefoon: 0183 – 21 66 00

Derdengeldenrekening
NL46 INGB 0007 5941 95
t.n.v. van ArkelStad Notarispraktijk B.V.

Op beide locaties is parkeren gratis. In geval van een fysieke beperking maakt u een afspraak op onze locatie in Gorinchem. Samen bespreken we de mogelijkheden, zodat er een plek in de parkeergarage kan worden gereserveerd en u gebruik kunt maken van de lift.
Bij uw bezoek aan onze locatie in Gorinchem kunt u zich bij aankomst melden bij de slagboom. Hierna opent de slagboom automatisch.